9.8.2011

Matkakuume!

Ensinnäkin on vielä kiitettävä mahtavaa White Trash Diseasen Nataa, jonka ansiosta pieni bloginalkuni sai aimo annoksen uutta energiaa. Tervetuloa kaikki uudet (ja vanhat) lukijat! Kommentit ja sen semmoiset ovat erittäin toivottuja! Olen ollut tosi innoissani ikiomasta blogista. Lempi on harrastukseni, päiväkirjani ja tullut parissa kuukaudessa tärkeäksi osaksi arkea.

Mutta se siitä kiitospuheesta (ihan kuin olisin voittanut vähintäänkin Oscarin). Tällä kertaa avautumiseni aihe koskee matkustelua. Kuten jo kerroin, syksyn ja osan talvesta tulen asumaan ulkomailla. Olen suunnitellut reissaavani ristiin rastiin Iso-Britanniaa. Listalla on jo Dublin, Edinburgh, Oxford, Bath, Brighton, Cardiff, Manchester, Lontoo tottakai ja pienempiä maalaiskyliä. Vielä en ole miettinyt miten aika opiskelun ohella riittää, saati rahat.

Vaikka kaikki tämä on vielä edessä, se ei ole estänyt muita matkahaaveita. Suunnittelen ja selailen nettiä. Unelmoin uusista maista ja kaupungeista oikeastaan koko ajan. Välillä on hauska avata Google Mapsin maailmankartta ja rullailla hiirellä eri maailmankolkissa. Kun yksi reissu on ohi, hinku toiselle alkaa heti. Onnekseni olen ehtinyt parinkymmenen vuoden aikana nähdä jo monia upeita paikkoja. Opiskeluaikana hieman korkeampi veroprosentti ja siitä saatavat hyvät veronpalautukset ovat toimineet matkakassana. Helppo tapa säästää.

Brighton 04 186Brighton 04 044
IMG_1912IMG_1970
IMG_3376IMG_3501
IMG_3531IMG_3551

Tälläkin hetkellä matkakuume on kova. Äkkilähdöt hieman houkuttaisi, sillä kerrankin olisi yhtä aikaa lomaa poikaystävän kanssa, ja voitaisiin lähteä päivän varoitusajalla. Aurinkoloma tekisi hyvää, etenkin kun säätiedotukset ovat lupailleet tänne Suomeen +15 astetta..Välimerelle pääsisi alle 300 eurolla. Mutta yksinkertaisesti ei vain ole järkeä lähteä matkoille vaihdon kynnyksellä. Sitä paitsi suurin osa äkkilähtökohteista on sieluttomia turistirysiä, joten taidan säästää nekin rahat ensi vuodelle reissuun, joka oikeasti kiinnostaa.

Yksi haaveeni olisi vuokrata asunto New Yorkista kuukaudeksi. Siinä ajassa ehtisi koluta muutakin kuin Manhattanin. Toinen suunnitelma näyttää tältä:


Tekniset taitoni riittivät juuri ja juuri tähän hienoon taidonnäytteeseen. Mutta eiköhän kartasta jotain selvää saa. Läntinen Eurooppa on tullut tutuksi ja Keski-Euroopassa olen ollut reilaamassa, joten haluaisin aivan uusiin maisemiin; Italian historiallisiin kaupunkeihin ja viinitiloille, Budapestiin, Alppien juurelle Salzburgiin sekä Sloveniaan ja Kroatiaan, jossa kävisin pienemmissä kaupungeissa ja meren rannalla rentoutumassa.

Lisäksi olen kehittänyt pakkomielteen Madridiin, Istanbuliin ja road trippiin Jenkeissä.

Paljon jossittelua ja konditionaalia... Mutta haaveilla saa ja pitää!

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Ihana kuulla, että joku muukin kärsii kroonisesta matkakuumeesta :D
Asuminen ja reissaaminen Isossa-Britanniassa kuulostaa loistavalta.

Sini kirjoitti...

Jep, tämä on krooninen kuumesairaus, mutta ei onneksi vakava. ;D