28.8.2011

Glorious, upeaa

Olen ehtinyt pitkästä aikaa katsoa paljon elokuvia: tallenteita digiboksista ja ex tempore valintoja televisiosta. Parhaita ovat olleet Walz with Bashir, Perikato, American Beauty ja My Blueberry Nigths. Sitten on vielä Glorious 39 (Vuoden 39 salaliitto), joka on brittiläinen tv-elokuva vuodelta 2009. Se ei ole juoneltaan kummoinen, eikä muutenkaan elokuvien aatelistoa, mutta erityisen kaunis visuaaliselta ilmeeltään.



Nimensä mukaisesti Glorious 39 oli loistokasta katsottavaa. Puvustus, lavastus, kuvaus ja näyttelijäsuoritukset oli hiottu huippuunsa. Erityisesti vintage-puvut hivelivät silmiä. Huokailen aina ihastuksesta, kun puvustus jäljittelee 1910-1960-lukujen tyyliä. (Hyvänä esimerkkinä lempisarjani Mad Men.) Värejä, kauniita siluetteja ja kampauksia, herrasmiehet dandymaisine pukuineen ja viiksineen!

Pääosassa on Romola Garai, joka on mielestäni karismaattinen näyttelijätär ja enkelimäisen kaunis. Hän teki jo vaikutuksen aiemmin näkemissäni Sovituksessa ja Emma-tv-sarjassa.

Kuvat ovat hieman suttua, mutta antavat osviittaa kauniista tyylistä ja pääosan esittäjästä. Jospa voisin palkata elokuvan puvustajan henkilökohtaiseksi stailistikseni..








Kuvat napattu netin syövereistä, viimeinen kollaasi täältä.

2 kommenttia:

vivi kirjoitti...

Romola Garai oli tosiaan ihan paras Emmassa, en tiennyt että hän on Sovituksessakin, pitää kai käydä vuokraamassa :) kiva blogi sulla!

Sini kirjoitti...

Kiva kuulla! Sovitus on vielä parempi kirjana, joten suosittelen myös lukemista. Toisaalta elokuvassa on älyttömän hyviä näyttelijöitä. :)