18.2.2012

#2 Words

IMG_0353

Sanat ovat Eppu Nuotion käsialaa ja ne löytyvät lasten runokirjasta Näin pienissä kengissä. Ostin kirjan vuonna 2003, vaikka en ollut enää ihan lapsi. Palaan lukemaan sitä aika ajoin, voittaa einoleinot mennen tullen. Aion säilyttää kirjan, jotta tulevat lapseni saavat sitä lukea.

Runot käsittelevät lasten suruja ja murheita. Ne voivat olla pienempiä, kuten se ettei saa ikinä postia, tai suurempia, kuten vanhempien ero tai isovanhemman kuolema. Mutta oli murhe pieni tai iso, lapsen maailmassa tarvitaan aikuinen lohduttamaan.

"On monenlaisia murheita / jotka kiusaavat lapsia.
Jospa vähän helpottaa / kun ne ääneen sanotaan."

/ Photo a day

6 kommenttia:

Nelli / Kochanie kirjoitti...

ihana :)

Sini kirjoitti...

No niin! Vaikka noi runot käsitteleekin surullisia asioita, niissä on ihanaa viattomuutta!

Anu Johanna kirjoitti...

Ihana runokirjavinkki! Täytyy hankkia tämä.

Sini kirjoitti...

Toivottavasti tätä vielä jostain löytyy, on kuitenkin ilmestynyt jo kymmenen vuotta sitten. Eppu Nuotio on siis kirjoittaja ja suloinen kuvitus on Katja Tukiaisen käsialaa.

Piritta kirjoitti...

Oi, onpa hurmaavalta vaikuttava runokirja! Tuo runo on kaikessa surullisuudessaan vaan niin ihana ja kuvitus todella sympaattista. :)

Ja niinhän se vain on että runoista kauniita tekee usein juuri ilon ja niiden vähän surullisempienkin sävyjen vaihtelu... niinkuin elämästä yleensäkin.

Sini kirjoitti...

Aivan! Osa runoista on kamalan koskettavia, esmierkiksi kun mummo ikävöi ukkia ja pitää lapasinaan ukin villasukkia. Surulliset asiat on osa elämää.