29.11.2011

Sushi-ilta

Ihmiset järkkää asuntoloissamme paljon illallisia, mikä on tosi kiva juttu. Vaikka keittiöt on kämäsiä ja ahtaita, silti kaikki halukkaat mahtuu syömään ja ruoka on aina hyvää. Block TT:ssä on maisteltu salaatteja, block SS:ssä kinkkupiirakkaa ja block H:ssa sitruunakakkua. Kaksi kertaa olen päässyt ahtamaan mahani täyteen crepesejä, suomalaisittain lettuja. Ranskalaiset tunnetusti tunkee Nutellaa kaikkiin ruokiin, tottakai myös lettuihin. En valita, mutta kyllä mansikkahillo on ainoa oikea täyte.

Omassa "blockissani" ollaan alettu myös järjestää sunnuntaisin yhteisiä herkutteluhetkiä. Viime sunnuntaina Margue opetti meille kuinka sushia ja japanilaista munakasta tehdään. Sushi-noviisina olin ihan innoissani. Pyöräytin elämäni ensimmäisen sushirullan, täytteenä avokadoa ja porkkanaa.

PB271099

PB271106

PB271107

Itsetehty sushi oli älyttömän hyvää. Olen syönyt sushia vain pari kertaa aikaisemmin, enkä ole välittänyt ruuasta erityisemmin. Pari viikkoa sitten kokeilin Yo!Sushia, joka on kuin sushia tarjoava mcdonalds. Kipot oli hauska poimia liikkuvalta hihnalta, mutta maku ei ollut kummoinen. Suomessa aion ehdottomasti kokeilla tehdä sushia itse.

PB160870

Sunnuntaina maistoin Sakea ensimmäistä kertaa. 14% vahvuudeltaan, mutta ei maistunut yhtään alkoholilta. Kaikki mikä tulee Japanista on niin jännää. (En edes aloita tapaamistani kiinalaisista ja suurista kulttuurieroista.) Todistin myös, kun yksi ranskalaisista tytöistä söi kukkurallisen wasabia ilmekään värähtämättä. Hän syö kuulemma dijon-sinappia suoraan purkista. Kaikenlaista.

Ei kommentteja: