16.11.2011

Brunssi, porontaljoja ja stədiɪŋ

Mitäs muuta olen puuhaillut kuin käynyt töllistelemässä kiviä?

Sunnuntaina Lina järjesti brunssin keittiössään. Meitä oli yhteensä 12 syöjää, muutama jopa Kiinasta asti. Ruokaa oli valtava määrä; mm. kolmea erilaista kaakaota, varmaan viittä erilaista hilloa ja marmelaadia, kahdenlaista pullaa ja kolmea eri myslivaihtoehtoa. Maha tuli aika täyteen.

PB130854

Ruokaherkkuja oli myös saatavilla Leicesterin keskustassa viime viikolla. Markkinat olivat vallanneet kadut. Ostin kasan fudgea (mm. Baileys-fudgea!). (Yritin löytää sanakirjasta suomennosta tälle karkille, on kuulemma pehmeä kermakaramelli.)
Yhden kojun kohdalla piti hieraista silmiä; Suomen liput liehuivat ja myynnissä oli perinteistä Suomi-turistitavaraa, kuten poropehmoleluja ja kuksia. Oli pakko jututtaa myyjää, joka oli kotoisin Puolasta, mutta jostain ihmeen syystä oli päättänyt myydä perinteisiä Lappi-matkamuistoja keskellä Englantia. Myyjä oli tosi mukava ja antoi vielä muistoksi pinssin, jota koristi Suomen ja Britannian liput. Se on kuulkaa hieno!

PB110744

Kouluhommat ei lopu tekemälläkään kesken. Pari päivää meni päntätessä englannin foneettisia aakkosia (siis näitä: fənɛ́tɪk ælfəbɛt). Ja tiedoksi: otsikon kirjainsekamelska on sana studying. Hieman kuin olisi opetellut uuden kielen, näyttää nopeasti katsottuna heprealta tai venäjältä... Nyt tiedän myös että /t/ on voiceless alveolar plosive ja /w/ on voiced velar approximant. Hyvin hyödyllistä tulevaisuuteni kannalta.

Loppuviikon pakerran runoanalyysin parissa. Analysoitava runo on Emily Brontën ja kuuluu mm. näin:
"And leaving busy chase of wealth and learning,
For idle dreams of things which cannot be".

Anteeksi mitä?

PB110754

Olen onneksi lepuuttanut hermojani hyväksi havaituilla metodeilla. Katsoin The Station Agent -elokuvan, jota voin suositella lämpimästi. Sellainen hyvän mielen elokuva ja ihanan rauhallinen temmoltaan. Olen myös kuunnellut jatkuvalla soitolla Dave Lindholmin Pieni ja hento ote -kappaletta. Ei väliä kuinka monetta kertaa kuuntelen sitä, aina herkistyn kuitenkin hiukkasen.

Jäätelöä olen syönyt myös. Paljon.

2 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Bailey's-fudgea! Oi nam! Myös nuo erityyppiset marengit kelpaisivat ;)

Sini kirjoitti...

Fudgeja oli vaikka minkä makuisia, yksi maistamani oli nimeltään "Death by chocolate". x)