8.7.2011

Wien

Suunnilleen vuosi sitten olin Wienissä. Viikon mittainen matka aiheutti totaalisen ihastumisen, ja Wien kipusi palkintopallille suosikkikaupunkieni mittelössä.

Wien on pienisuuri kaupunki. Kapunki on sen verran pieni ja selkeä, että se on helppo ottaa haltuun. Mutta pienelle alueelle mahtuu niin paljon kaikkea! Sillä on satojen vuosien loistokas historia, joka näkyy erityisesti arkkitehtuurissa. Se on kulttuurin kehto. Wienissä on vaikuttanut Mozart, Strauss, Haydn, Mahler, Freud ja suosikkini Gustav Klimt, vain muutaman mainitakseni.

Wienissä voi astella keisarien upeissa palatseissa ja puutarhoissa. Ne toimivat näyttämönä Sissin ja Franz Josephin surullisessa avioliitossa. Kun ikävä hovielämä alkaa masentaa, lohdutukseksi on syötävä Sacher-kakkua. Monta palaa.








Joskus palaan Wieniin, mutta sitä ennen on monta muuta kaupunkia nähtävänä.

Ps. Itävallasta löytyy kiinnostavia naiskohtaloita. Kannattaa vilkaista Wikipedian jutut linkkien takaa. Mainitsinkin jo keisarinna Sisin (Sissi). Aikamoinen tarina on myös Maria von Trappilla, Sound of Music ei kerro koko totuutta. Heidän elämänkertansa täytyy lisätä lukulistalleni.

Ei kommentteja: