19.7.2011

Logomo

Turun reissun loppuhuipennuksena vietimme muutaman tunnin kulttuurikeskus Logomossa.


Vanha konehalli oli luotu uuteen uskoon, mutta loft-henki säilytetty. Pelkästään A-halliin on mahdutettu valtavasti mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. 

Tuli on irti! -näyttely oli monipuolinen, mutta ehkä enemmän lapsille suunnattu. Siellä sai kokeilla tulentekoa tuluksilla, tutustua vanhaan paloautoon ja paljon muuta.

Kuvataidenäyttelyt olivatkin sitten ihan omaa luokkaansa. Alice in Wonderland on valokuvanäyttely, joka yhdistää arjen ja fantasian. Itse pidin erityisesti kauneuskirurgiaa käsittelevistä kuvista sekä Technically intimate -sarjasta, joissa teinitytöt paljastavat itseään nykytekniikalla. Taiteilijoiden nimiä en valitettavasti muista. Myös Atelieri O. Haapalan muotokuvat, jotka henkivät 20-lukua ja burleski-kulttuuria hivelivät silmiä. Vaikka näyttely koostui monien taiteilijoiden erilaisista töistä, ne kaikki sopivat Liisa Ihmemaassa -teeman alle, ja katsojana oli nautinnollista punoa lankoja ja vihjeitä yhteen. Taidetta kuuluu pureskella.

Kirsikkana kakun päällä oli Tom of Finland -näyttely. Touko Laaksosen taidetta on palannut koti-Suomeen. Piirrokset olivat kutkuttavia, kiihkeitä, yliampuvan maskuliinisia ja ennen kaikkea hauskoja. Mielenkiintoisinta oli kuitenkin päästä tutustumaan legendaarisen taiteilijan elämään ja saavutuksiin. Jos saisin valita Suuren Suomalaisen, se ei olisi Mannerheim, vaan Touko!

turku2011.fi

Ei kommentteja: