6.10.2011

Hyvä päivä

Naputtelen yöllä tekstiä, sillä tuntuu että päivät pyyhältävät ohi kovaa vauhtia. Olen rekisteröitynyt kursseille, jota ei tietenkään tehdä helposti netissä klikkailemalla. Olen täyttänyt henkilötietolomakkeita ja jonottanut ahtaissa käytävissä, että professorit antavat puumerkin kurssivalintalomakkeeseen. Mutta nyt lukujärjestys on valmiina ja opiskelijakortti saatu.

Luentoja ja seminaareja on joka arkipäivä, mihin en ole tottunut. Matkustelu rajoittuu siis ainoastaan viikonloppuihin, viikot ahkeroin. Joka kurssille pitää kirjoittaa 1500-2000 sanan esseitä. Gulp. Jännitän myös tulevaa taidehistorian seminaaria, jossa on vain kymmenen ihmistä keskustelemassa taiteesta. Kurssini ovat Reading English ja Introduction to the History of Art sekä englannin kielikurssit Pronunciation ja English Language and Literary Studies. Katsotaan mitä opiskelusta tulee ja saanko yhtäkään kurssia edes hyväksiluettua Suomessa. Mutta en tullutkaan tänne vain opiskelemaan.

Tänään olen oivaltanut miksi olen tullut tänne.
Heräsin sängystäni, jossa on ihanat uudet lakanat. Huoneeni on nyt valmis ja pidän siitä paljon. Keittiössä toivotin hyvät huomenet muutamalle kämppikselle, treffasin kolme tyttöä, hankittiin vihdoin bussikortti ja lähdettiin yhdessä keskustaan. Kierreltiin second hand -kauppoja, jotka olivat oikeita aarreaittoja. Vaatteiden lisäksi putiikit oli ahdettu täyteen söpöä pientä sälää kuten harjoja ja puuterirasioita 40-luvulta. Tällasia kauppoja ei löydy Suomesta.
Myös ruokapaikkaa, Spud U Likea, ei löydy Suomesta. Lounastimme McDonaldsin kaltaisessa pikaruokalassa, jossa lätkäistiin uuniperuna styroksilautaselle ja päälle majoneesikastiketta. Mukana tuli muovinen haarukka ja limsa. Tästä kulinaarisesta herkusta pulitin 5 puntaa. Huomenna aion tehdä ensimmäisen lämpimän ruuan täällä itse. Hiiri-episodin jälkeen en ole tuntenut oloani kovin kotoisaksi keittiössämme, mutta nyt aion ottaa pannut ja padat käyttöön ja tehdä kunnon ruokaa.

P9280114

Tänään illalla kävelimme englantilaisessa sateessa ja tuulessa yliopistolle, sillä huhu kertoi, että sieltä saisi ilmaista ruokaa. Huhu osoittatui vääräksi, joten palattiin takaisin kämpille ja vietettiin iltaa tyttöporukalla keittiössä istuen. Puhuttiin monikielisyydestä, politiikasta, fobioista, kaikesta. Juuri sellaisesta pidän. Kun on kansainvälisessä seurassa, oppii valtavasti muiden maiden tavoista ja kulttuurista.

Olen tosi innoissani matkoista, joita International Student Association järjestää viikonloppuisin pitkin lukuvuotta. Haluasin osallistua melkeinpä jokaiseen. Ennen joulukuuta olen toivottavasti päässyt käymään näissä: Cambridge, Oxford, Lake District, Stonehenge & Salisbury ja Bath. Päiväretket maksavat ainoastaan 15 puntaa.

Huomenna siivotaan kämppä kunnolla yhdessä ranskalaisten, espanjalaisen, saksalaisen ja kanadalaisen kanssa. Eilen mietittiin kaikki yhdessä mikä wc-raikastin on englanniksi. Edes kanadalainen ei tiennyt. The thing you put in toilet bowl..

Ei kommentteja: