19.10.2011

Hienot kengät, ruma matto

Englannin päättäjät eivät ole kovin kiinnostuneet maansa opiskelijoiden rahatilanteesta; lukuvuosimaksut triplaantuvat, opiskelija-alennusta ei tipu julkisissa kulkuvälineissä ja Unicafen tasoisesta tai hintaisesta opiskelijalounaasta voi vain haaveilla. Onneksi kapitalismin huipulla olevat kaupat ovat kiinnostuneet auttamaan poloisia köyhiä opiskelijoita: melkein kaikki vaate- ja asusteketjut tarjoavat 10-20%:n alennuksen opiskelijakorttia vilauttamalla.

Enkä valita ollenkaan. Pitkään ostoslistallani olleet uudet Converset maksavat Suomessa yleensä 69 euora. Tadaa! Upouudet, ihanat laivastonsiniset tennarit 31 punnalla (35 €).

PA170531

Köyhää opiskelijaa hemmotellaan täällä myös kattavalla second hand -tarjonnalla. Löysin talvitakin Oxfamista (paikallinen Uffi) 18 punnalla. Siinä on hienot napit ja huppukin. 80 % villaa!

PA170523

Huomatkaa myös ensimmäisessä kuvassa vilahtava ruskeanpunainen kokolattiamatto yhdistettynä vaaleanvihreään seinään. Kyllä brittiläinen sisustus osaa olla kaunista... Jaksan ihmetellä miksi ihmeessä luokkahuoneissakin on kokolattiamatot, ne on niin epäkäytännöllisiä ja rumia. Olen aina pitänyt skandinaavisesta tyylistä; sisustuksesta, muotoilusta, puhtaudesta, yksinkertaisuudesta, luonnollisuudesta. Täällä olen ymmärtänyt vielä paremmin kuinka pohjoismaissa osataan olla oikeasti tyylikkäitä. Ja joo, kauneus on katsojan silmissä. Mutta sitä en ymmärrä, jos joku valitsee mielummin tunkkaisen kokolattiamaton kuin lautalattian.

Ei kommentteja: