17.9.2011

Omaan huoneeseen

Pian minulla on uusi ikioma huone. Huonekalut on siellä valmiina, mutta kaikki muu pitää hankkia itse. Peitot, tyynyt, astiat, lamppu, koristeet. Sisustushullu sisälläni hyppii onnesta, sillä pääsen tekemään persoonattomasta huoneesta oman näköiseni. Järkeni taas on toista mieltä: on typerää laittaa rahaa sisustukseen, josta nautin vaivaiset neljä kuukautta. Vaikka kotona Suomessa on jo kaikki mitä tarvitsen, en voi ottaa tavaraa mukaan, vaan on ostettava uutta. Monet jutut ovat välttämättömyyksiä, joten niistä on hankittava "Englanti-versiot". Tarvitsen lautasen ja haarukan syömiseen, peiton nukkumiseen sekä koreja ja rasioita säilytykseen.

Ikeaan tuskin pääsen, joten ajattelin turvautua toiseen ruotsalaiseen halpahalliin, H&M Homeen. Kollaasiin kerätyt tavarat ovat käytännöllisiä, rauhallisia, edullisia ja miellyttävät silmää.
Pyykin säilytykseen pussukka, joka voi roikkua naulakossa, kosmetiikalle tai muulle pikkusälälle pieniä kangaskoreja, isompi kori esimerkiksi laukuille tai huiveille. Pussilakanat ovat välttämättömyys, kynttilät eivät niinkään, mutta en osaa kuvitella pimeitä talvi-iltoja ilman kynttilöitä.


Näiden lisäksi ostoslistalla on ainakin pyyhkeet, viltti ja henkareita. Yritän kouluta kirpputoreja läpi paikan päällä, ettei ostostelu menisi liiallisuuksiin. Kotoa otan mukaan kortteja ja kuvia koristamaan tyhjiä seiniä. Eiköhän huoneesta saada mukava turvasatama, joka suojaa syksyn viimoilta.

Ei kommentteja: