14.9.2011

Jauhopeukalo

Avasin television aivan väärään aikaan. Tv-kokki oli juuri kaatamassa kuumaa kermaa suklaapalojen päälle ja lisäsi vielä voita päälle. Katsoin vadelmasuklaakakun valmistumista viisi minuuttia kuola valuen ja pian olin jo googlettanut reseptin. Illalla oma versioni kakusta oli valmis. Hyvää se oli, mutta mitä voi odottaa leipomuksesta, jossa on rasvaa, sokeria, vadelmia ja suklaata.

P9120029

Kakun resepti löytyy, englanniksi tosin, täältä. Kakku sopii gluteenittomaan ruokavalioon, sillä ainoa tarvittava jauho on kaakaojauhe. Kananmuna-allergikoille tämä taas ei sovi, munia tarvitaan yhteensä 17 kappaletta (ja jokainen on eroteltava valkuiaisiksi ja keltuaisiksi). Aluksi tehdään suklaamousse, sitten suussasulava kakkupohja ja lopuksi vadelmien sekä hillon yhdistelmä täytteeksi. Jos tämä suklaaherkku ei riitä, sivustolta löytyy ohje mm. friteerattuun Mars-patukkaan kera jäätelön.

Tein vain puolikkaan kakun, oikea versio olisi kaksikerroksinen komeus. Minä läväytin kaikki yhden pohjan päälle. Se riitti hyvin makeanhimon sammuttamiseen.

P9120017

Ei kommentteja: