19.4.2012

Uunikasvikset

IMG_1571
IMG_1573
IMG_1575

Vihannekset ja juurekset on halpaa, hyvää, terveellistä ja usein lähellä tuotettua ruokaa. Ja ihan parasta lisuketta, kun ne kypsentää uunissa pehmeiksi ja makeiksi.

Se on helppoa:
Valitaan kaupasta mieluisat juurekset ynnä muut. Itse valitsin tällä kertaa ison kasan kaikkea mahdollista; bataattia, purjoa, kukkakaalia, perunaa, lanttua ja porkkanaa.
Pilko paloiksi, tikuiksi tai kuutioiksi. Pyörittele öljyssä, joka on maustettu suolalla, pippurilla ja vaikka rosmariinilla sekä timjamilla. Hunajaakin voi lisätä. Sitten uuniin 200 asteeseen, kunnes kasvikset on pehmenneet tarpeeksi.

Ohella voi nauttia esimerkiksi kanaa tai vaikka halloumia.

Ei kommentteja: