5.1.2012

Dublin


Vuoden ensimmäiset postaukset käsittelevät Dublinia, mutta eipä ihme, kun kerta vietin siellä viime vuoden viimeiset ja tämän vuoden ensimmäiset päivät. Niiden aikana ehti näkeä ja kokea kaikenlaista.

Hotelli aiheutti päänvaivaa. Yksi mies hoiti koko puljua, eikä ollut kovin hyvä siinä. Ensin meidät laitettiin väärään huoneeseen kellariin, jossa oli jääkylmä ja meluisaa, sitten ilmoitettiin että olisimme siellä kaikki viisi yötä. Kahden yön jälkeen meidän piti kuitenkin vaihtaa huonetta ja raahata tavarat toiseen rakennukseen. Siellä ei toiminut netti, vaikka niin oli luvattu. Ulko-oven lukko jäi käteemme ovea suljettaessa ja se korjattiin vasta seuraavana päivänä. Viimeisenä päivänä huoneen maksaminen kortilla ei onnistunut, joka aiheutti taas ylimääräistä sähellystä. Hotelli oli oikea epäonnen pesäke, mutta muuten kaikki sujui hyvin.

PC311534

Päällimäisenä mieleen jäi kaikki pubit, joita löytyi joka kadunkulmasta. Uuden vuoden aattona löydettiin tunnelmallinen pubi, jonne jopa mahtui sisään ja jossa esiintyi mies kitaran kanssa. Loman paras hetki oli juoda viinilasillinen kuunnellen akustista versiota U2:sta.

Vuoden vaihtuessa kuuntelimme Christ Churchin kelloja. Keskustassa tanssittiin, poksauteltiin skumppapulloja ja muutamat intoutuivat antamaan pusuja kadulla partioineille poliiseille. Oli hienoa olla mukana Dublinin juhlinnassa. Erikoista oli, että en nähnyt yhtäkään ilotulitusta koko yön aikana.

P1011581 – Kopio

Eräs yksityiskohta, johon kiinnitin huomiota, oli jalankulkijoiden liikennevalot, joissa punaisen ja vihreän ukon välissä seisoi keltainen ukko. Valojen vaihtuessa kuului hassu viheltävä ääni, joka hymyilytti joka kerta kamalasti. Vaadin myös Suomeen liikennevaloja, jotka saavat hyvälle tuulelle.

PC301503 – Kopio

Uudenvuodenpäivänä aurinko paistoi ja me köröteltiin junalla Irlannin rannikolle Howthin kylään ihastelemaan merimaisemia. Howthista löytyi kallioita, veneitä, majakka, jopa muutama palmu sekä ruokaa kerjäävä hylje. Harmaa köntys oli niin hirmuisen söpö.

P1011635

P1011631

P1011617 – Kopio

P1011644

Muuten otettiin rennosti: käveltiin keskustassa katsastamassa tärkeimmät paikat, räpsittiin kuvia, törmättiin Dublinin Wall of Fameen, vähän shoppailtiin, katsottiin Harry Potter -leffoja televisiosta ja käytiin Writers Museumissa, kuten kunnon kirjallisuustieteilijän kuuluukin.

PC311543

PC311554

PC311552

Ei kommentteja: