4.8.2012

Terveisiä Helsingistä!

Säät ovat olleet vaihtelevia, mutta kaupunki on kaunis ja täällä on paljon nähtävää.
Olen pyörinyt kaupungilla enemmän tai vähemmän koko elämäni ajan, asunut Itä-Helsingissä pian viisi vuotta ja tykännyt aina kaupungista hirmuisesti.

Tänä kesänä olen pyrkinyt kävelemään paljon kantakaupungin kaduilla ja katsomaan ympärilleni. Tunnen kaupungin jo hyvin, mutta yleensä pyyhällän päämäärääni julkisilla, enkä katso juuri maisemia.

Aikaisemmin tänä kesänä olen erityisesti nauttinut Punavuoresta, Eirasta ja Kaivopuistosta sekä Suomenlinnasta, Kauppatorista, Senaatintorista ja Katajanokasta.

IMG_4271
Alvar Aalto, ihailemani nero! Meikä diggaa funkkista! Ylipäätänsä jos suomalaiset voivat olla jostain ylpeitä, niin koko 1900-luvun muotoilusta.

IMG_4290
On se komea kirkko, ei siitä pääse mihinkään. Kaikista parasta on se, että pääsen ihailemaan sitä aina välillä luentosalien ikkunoista.

IMG_4347
Suomenlinnan kalliot ja meri.

Viime torstaina tein oikeaoppisen turistikierroksen, ja se oli kyllä kivaa! Menin Kaisaniemeen metrolla, kävelin siitä läpi Kruunuhaan ja kiersin merenrannan viertä Hakaniemeen. Sieltä menin pari pysäkin väliä ratikalla Karhupuistoon, ja kiertelin Kallion sydämessä jonkin aikaa. Porvoonkadulla hyppäsin taas kolmoseen, jäin Manskun varrelle, kävelin Sibeliuspuistoon, sieltä Temppelinaukion kirkkoon ja edelleen Lasipalatsille asti.

IMG_4511
Olin varustautunut oikeaoppisesti mukavilla vaatteilla, kameralla ja pinolla karttoja ja opaslehtisiä.

IMG_4513
Aivan aluksi hyppäsin ihan ex tempore Itiksessä pois, sillä metro täytti 30 vuotta ja sen kunniaksi metrojen kuljettamoon pääsi tutustumaan. En kuitenkaan viitsinyt jäädä yksin jonottamaan lapsilauman keskelle.

IMG_4517
Krunikassa oli kaunista!

IMG_4522
Jäin seuraamaan, kun pieni tyttö lennätti leijaa. Helsingissä on muuten melkein joka korttelissa jonkinlainen puisto; ihan tavallinen, leikkipuisto tai koirapuisto. Kaikki on siistejä ja viihtyisiä.

IMG_4527
Törmäsin kivoihin kadunnimiin...

IMG_4529
ja kivoihin näyteikkunoihin.

IMG_4533
Liitän lippakioskit aina Helsinkiin, onko niitä muuallakin?

IMG_4537
Kallion kirkko kohosi mäen päältä.

IMG_4538
Söin lounaaksi älyttömän hyvän salaatin romanttisesti sisustetussa Villipuutarhassa Kaarlenkadulla. Kaarlenkadulta löytyi myös ihana vanhan tavaran liike, olisiko ollut nimeltään Vanha Kaarle, jota piti iloinen, suomea murtaen puhuva mies.

IMG_4539
Kalliosta saa kenkiä. Löysin myös sarjakuvakaupan, josta mukaan lähti Mustanaamiota ja Batmania!

IMG_4541
Helsinki ei ole Helsinki ilman vihreitä kolisevia ratikoita.

IMG_4549
Taas hauska näyteikkunabongaus, tällä kertaa Töölössä. Töölössä kävin myös kirpparilla, josta löysin valkoisia kankaisia servettejä.

IMG_4556
Otin kuvia kilpaa japanilaisten turistien kanssa Sibelius monumentista.

IMG_4563
Vihdoin pääsin sinne Cafe Regattaan asti! Se oli juuri niin sympaattinen paikka kuin olin kuullutkin. Söin korvapuustin ja join Jaffaa merenrannalla.

IMG_4564

IMG_4569
Missä muualla kuin Suomessa on keskellä kaupunkia matonpesupaikkoja?

IMG_4572
Kyllä minä mieleni pahoitin, kun rikollisuus ja töhryt näkyivät Töölön katukuvassa!

IMG_4578
Hempeät muuttolaatikot mätsää pastellisen talon kanssa!

IMG_4597
Jouduin jälleen keskelle japanilaisten turistien vyöryä, tällä kertaa Temppelinaukion kirkossa.

Paljon olen ehtinyt näkemään, mutta vielä on paljon näkemättäkin tässä kaupungissa. Onneksi on koko elämä aikaa.

Terveisin,
Sini

5 kommenttia:

Tuuli kirjoitti...

Aika kattava Helsinki-kierros valokuvina! Itsekin rakastan tätä kaupunkia, viihdyn paremmin kuin hyvin täällä :)

Piritta kirjoitti...

Kiitos ihanasta nojatuolimatkasta! Asuin Helsingissä muutaman vuoden, ja tämä postauksesi toi mieleen paljon mukavia muistoja noilta vuosilta. :)

Sini kirjoitti...

Tuuli ja Ginger, kiva että kuvat kelpasi, asui Helsingissä tai ei. :)

anni kirjoitti...

Savonlinnassa on ainakin yks "Lippis" :) Ja miusta siellä tais olla vähän kauempana keskustasta toinenkin, mutta jo aikaa sitten autioitunut...

Tämä oli kyllä varsin ihana kuvakavalkaadi, kiitos! Täydellisiä tunnelmakuvia :)

Sini kirjoitti...

Hihii, kiitos! Lippakioskit on jotenkin niin sympaattisia, joten kiva kuulla, että niitä löytyy muualtakin. Kioskeja ylipäätänsä ei enää ole olemassa kuin pari hassua, kun kaupat saa olla auki aina ja ärriä löytyy joka kulmasta. Enemmän noi lippiksetkin on nykyään kesäkahviloita.