25.3.2012

Matka Tukholmaan ja takaisin

IMG_1108

Matka alkoi tutustumalla tarkasti laivan tarjoamaan ohjelmaan. Viikkarilla on jokin Kuuba-teema: buffetissa oli kuubalaista mustekalasalaattia, nähtiin kuubalainen tanssishow, jossa tytöillä oli paljaat pyllyt, ja espanjaa puhuva nainen kääri käytävällä sikareita. Muuten matkan laivaosuus sujui tavalliseen tapaan: syötiin itsemme ähkyyn buffetissa, pelattiin pelikoneilla, siemailtiin ällömakeita drinkkejä, kuunneltiin karaokea, käytiin tanssahtelemassa yksi biisi mummojen ja pappojen keskellä, tax-freesta poikaystävä osti nuuskaa "kavereille" (niin varmaan) ja minä poskipunaa.

Tukholmassa oli jo ihan kevät. Vanha kaupunki oli auringonpaisteessa erityisen kaunis.

IMG_1191
IMG_1214
IMG_1216
IMG_1233
IMG_1222

Käveltiin vain ympäriinsä ja katseltiin ympärillemme. Välillä istahdettiin rappusille nauttimaan auringon lämmöstä ja penkille syömään hodarit.

IMG_1240
IMG_1209

Tukholma-päivän kohokohdat oli, kun kävimme keskustassa torilla, sisällä kauppahallissa sekä Fotografiska-valokuvamuseossa.

Museon neljä näyttelyä olivat kaikki hienoja. Anton Corbijn oli kuvannut väkeviä henkilökuvia artisteista ja näyttelijöistä, Steve Schapiro 60- ja 70-lukujen populaaria USA:ta ja André Kertész 20-luvun Pariisia. Vaikuttavin näyttely oli ajankohtainen Stolen Children: kuvat ja kuvatekstit kertoivat julmia tarinoita, miten Kony joukkoineen kidnappaa ja kiduttaa lapsia Keski-Afrikassa. Monet tarinat olivat vuodelta 2010, joten aihe on edelleen ajankohtainen.

Valokuvat sai palan kurkkuun, mutta Ruotsin lintukodossa murheet unohtuivat nopeasti. Sitä paitsi Ruotsista saa maailman toiseksi parhaimpia karkkeja (heti Suomen jälkeen).

IMG_1249

4 kommenttia:

anni kirjoitti...

Voi vitsi, oon haaveillu tämmösestä tukholmanristeilystä jo jonkun aikaa, ihanalta kuulosti nuo kliseiset laivallaoloaktiviteetit :)

Sini kirjoitti...

Kannattaa liittyä Viking Clubiin, niin saa hyviä tarjouksia. Meidän A-luokan hytti maksoi vain neljä euroa, mikä sopii opiskelijabudjetille. (Tämä ei sitten ollut maksettu mainos. ;D)

Hihii, kliseiset laivallaoloaktiviteetit oli yllättävän hauskoja. :) Eka ajattelin, että viis siitä laivamatkasta, kunhan pääsee Tukholmaan, mutta laivallahan on oikeesti kivaa! Parasta on tietty buffa ja kolminkertainen jälkiruokien santsaaminen.

Christina kirjoitti...

Ai että, olisi ihanaa päästä pitkästä aikaa Tukholmaan. :) Ihania kuvia!

Sini kirjoitti...

Christina, kiitos! Tukholma on niin nätti kaupunki ja kuitenkin ihan lähellä! Haluaisin mennä sinne joskus pidemmäksikin aikaa kuin vain päiväksi.