23.12.2011

Brighton ja meri

Brighton kipusi lempikaupunkieni kärkeen. Olen viettänyt siellä kolme viikkoa kielimatkalla kahdeksan vuotta sitten. Pidin kaupungista jo tuolloin, mutta tällä kertaa kaupunki lumosi minut täysin.

PC171264

PC181316

PC181323

PC181324

Jos haluat kokea yhtäaikaisesti englantilaista maisemaa, boheemia katukuvaa, merenrannan, hyvät shoppailumahdollisuudet ja pieniä kujia täynnä ravintoloita, mene Brightoniin. Esimerkiksi Gatwickille saa halpoja lentoja, ja sieltä Brightoniin on lyhyempi matka kuin Lontoon keskustaan. Brighton voittaa miljoonakaupungin vilskeen tunnelmallaan. Siellä on urbaania sykettä, mutta jos on tällainen vanhasielu kuten minä, bilettämisen sijaan voi köpötellä rantabulevardia pitkin ja istua penkillä katselemassa auringon välkehdintää meren pinnassa.

Juttuhan luistaa kuin Aurinkomatkojen oppaassa.. Ylistyssanat sikseen, sanon vain että loma oli erittäin onnistunut. Aurinko paistoi suurimman osan ajasta. Aamupalaksi söin päivittäin munia, papuja, sieniä sekä paahtoleipää marmeladilla. Viiniä join antaumuksella, samoin teetä maidolla. Maistoin piparijäätelöä ja söin jäätelöannoksen nimeltä "The Bucket full of Worms".

PC221411

PC181297 Meidän hotelli!

PC171280

Meri Brightonin edustalla oli lumoava. Hotellihuoneessa oli jättimäinen ikkuna, se peitti melkein koko seinän. Ikkunan edessä oli pieni pöytä ja kaksi tuolia. Vietin varmasti tunteja vain lepäämällä sängyssä tai istumassa pöydän ääressä katsellen ulos. Auringonlaskut ja auringonnousut tuntuivat olevan joka päivä upeampia ja värikylläisempiä.

PC171252

PC211400

PC211403
Nämä kuvat on otettu huoneemme ikkunan läpi, ei ollut maisemissa valittamista. 

Käytiin kävelyllä rannalla melkein joka päivä. Keräsin taskut täyteen tarkoin valittuja kiviä tai vain tuijotin aaltojen tasaista keinuntaa. Kuului kalkattava ääni aina, kun aallot vetäytyivät ja kivet kolisivat mukana. Rannalla oli aina yksi aarteenetsijä metallinpaljastimen kanssa. Simpukankuoret riittivät aarteiksi minulle. Niitä poikaystävä sai rahdata Suomeen asti.

PC181308

PC201353

Talvinen merenranta on romanttinen paikka. Tällainen ikuinen romantikko ei olisi voinut parempaa viikkoa viettää.

PC211389

Ei kommentteja: