10.7.2012

Pula & Verudela

Oli aivan mahtava loma! Aurinkoinen, yltäkylläinen ja monipuolinen. Näin upeita maisemia, uin kirkkaissa vesissä ja söin hyvää ruokaa. Joka päivä join viiniä ja söin jäätelöä, se on loma minun makuuni.

Kroatia on kaunis luonnoltaan ja rannoiltaan. Siellä on edullinen hintataso, kaikkialla on siistiä ja ihmiset ovat kohteliaita, muttei päällekäyviä, mitä me suomalaiset yleensä arvostamme.

Olin vanhempien ja pikkuveljen kanssa reissussa. Perheen kanssa oli kivaa matkustaa, siitäkin huolimatta että olen erittäin aikuinen ja itsenäinen ihminen. Äiti ja iskä huolehti, että päästään paikasta toiseen ja että saadaan ruokaa. Lomailun lisäksi pääsin viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

Meillä oli auto käytössä neljä päivää. Suurimman osan ajasta vietettiin kuitenkin Pulassa ja Verudelassa, joista alla olevat kuvat on otettu. Postaan vielä erikseen upeasta kansallispuistosta Plitvicestä sekä pienestä merenrantakapungista Rovinjista, joissa vierailtiin automatkoilla.

IMG_3216
IMG_3230
Merivesi oli aivan kirkasta, arvostan!

IMG_3493
IMG_3540
Rannikolla kun oltiin, meri oli aina läsnä. Kaunis, rauhoittava, syvän sininen ja valtava meri.

IMG_3639
Pulan kaupunki perustettiin jo antiikin aikana. Keskustassa kohosi suuri, hyvin säilynyt 2000 vuotta vanha amfiteatteri.

IMG_3643
IMG_3701
IMG_3721
IMG_3726
Pulan keskustassa oli pieniä kujia, vanhoja romanttisen rapistuneita taloja, paljon turisteja, iltaisin ilmaisia esityksiä, riemukaari ja auringon laskettuakin +25 astetta.

IMG_3756
IMG_3772
IMG_3757

Takaisin on päästävä vielä joskus!

Ei kommentteja: