24.7.2012

Jättikatkarapusalaatti

IMG_3908

Tässä tulee hyvä ja helppo resepti. Salaatti sopii vaikka ruokaisaksi kesäiseksi lounaaksi. Heitin reseptin ihan päästä, ja siihen nähden salaatti oli oikein onnistunut.

Jättikatkarapusalaatti & sitruunamajoneesia

- 200 g jättikatkaravun pyrstöjä
- yhden limen mehu
- yksi valkosipulin kynsi puristettuna
- 1 dl makeaa chilikastiketta
- ripaus suolaa

- salaattisekoitusta (rucolaa, babypinaattia, punamangoldia jne.)
- avokadoa
- kurkkua
- kevätsipulia
- porkkanaa ohuina sukaileina
- kananmunaa

- 1 dl majoneesia + puolikkaan sitruunan mehu + suolaa + pippuria

Sulata katkaravun pyrstöt ja kuivaa ne talouspaperin päällä. Sekoita marinadin aineet kulhossa, sekoita ravut joukkoon ja anna maustua vähintään puoli tuntia. Usein marinadin ja lihan pitäisi antaa maustua yön yli, mutta tekemäni seos oli sen verran tujua, että tällä kertaa puoli tuntiakin riitti antamaan hieman makua.

Laita kananmunat kiehumaan. Keitä ne melko koviksi ja lohko paloiksi.

Pilko vihannekset ja sekoita keskenään. Sekoita majoneesiin sitruunan mehu ja mausteet.

Nosta ravut marinadista ja paista ne paistinpannulla tai grillissä, pari minuuttia molemmin puolin riittää.

Heitä salaattisekoituksen ja vihannesten päälle kananmunalohkot ja hieman jäähtyneet ravut. Purista päälle sitruunaa ja valuta päälle kastikkeeksi sitruunamajoneesia.

4 kommenttia:

anni kirjoitti...

Näyttääpäs aika mielettömän hyvältä! Pakko testata joku kerta :)

Sini kirjoitti...

Toi on jotenkin vähän fiinimpi salaatti + siinä on majoneesia, joten ei voi mennä pieleen. ;)

Tuuli kirjoitti...

Nam! Uudet, hyvänkuuloiset salaattireseptit tulevat aina tarpeeseen :)

Sini kirjoitti...

Jep, mulla on tapana tehdä aina samanlainen kanasalaatti, joten vaihtelua tarvittiin!