14.7.2012

Ilostuttajia

IMG_3591
IMG_3894
IMG_3024
IMG_3896

Melkein joka päivälle on luvattu sadetta, mutta suurimmaksi osin taivas on onneksi sininen ja pilvet valkeita. Kroatian kirkkaan ja paahtavan auringon jälkeen Suomen sää tuntui valjulta ja harmaalta. Sitten tajusin, että aurinko on täällä vain lempeämpi.

Keittiön radio on ollut rikki jo pitkään, joten ostettiin vihdoin uusi. Se on söpö vaaleansininen. Kyllä nyt kelpaa popittaa kokkaillessa.

Kolmannessa kuvassa epäilyttävä sinertävä läjä on kasa mustikkapannareita ja siirappia. Eivät olleet kovin hyviä, mutta mansikka-ananas-banaani-smoothie oli.

Ja kerrankin sain aikaiseksi ostaa laatikollisen mansikoita. Meni puoli tuntia ja pakkanen oli täynnä mansikkasurvosta siististi rasioissa (ja maha täynnä makeita marjoja). Joskus synkkänä talvisena sunnuntaiaamuna ilostun varmasti, kun löydän pakkasen perältä tuota punaista piristepommia.

Yksi (ja ehkä paras) kesäsuunnitelmani oli olla turistina Helsingissä. Eilen aloitin homman ihan kunnolla, kun kiersin ystävän kanssa ympäri ämpäri Eiraa ja Kaivopuiston rantaa. Katsottiin oikeasti ympärillemme, ihasteltiin kivijalkaliikkeitä, poikettiin divariin sisään, ja jos katu näytti nätiltä, lähdettiin kävelemään sitä pitkin. Lounastettiin Bulevardilla, vilkaistiin Hietsun kirpparin tarjonta, ostin kaksi runokirjaa Pursimiehenkadulta, jäätelöä Kaivarissa ja kahvit Kauppatorilla.

Ei kommentteja: