10.6.2012

Suklaiset kauralastut

IMG_2555

Ohje keksiherkkujen tekoon tulee tässä, olkaat hyvät:

50 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
75 g suklaata (rouhittuna)
1 kpl munaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata rasva. Lisää muut aineet sulaneen ja jäähtyneen rasvan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Nosta taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperille. Jätä reilusti tilaa, sillä taikina leviää.

Paista keksejä uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna suklaa-kauralastujen jäähtyä hetki.

Ohjeella saa noin 20 lastua. Itse tein tupla-annoksen, sillä vein niitä viemisiksi bileisiin. Aika monta pellillistä saa käyttää uunissa, montaa keksiä kun ei mahdu yhdelle pellille.

IMG_2542

Niin kuin ohjeesta näkyy, lastut oli helppoja tehdä. Ohjeen löysin Maku.fi -sivulta, josta löysin viikko taaksepäin myös todella hyvän tiramisun ohjeen.

Suklaaruoheen voi halutessaan vaihtaa vaikka pähkinärouheeseen tai kookokseen. 

Ei kommentteja: