25.6.2011

Hyvää juhannusta!

Omaan juhannukseeni kuuluu tiiviisti hyvä ruoka. Tänä juhannuksena menu oli hyvin perinteinen: uusia pottuja voilla, pihvejä ja grillikasviksia. Marinadi on kaiken a ja o, jotta naudan ulkofileestä saa murean ja maistuvan.
 

Tällä kertaa sekoitin yhteen punaviiniä, oliiviöljyä, timjamia, valkosipulia, basilikaa, mustapippuria, viherpippuria ja suolaa. Helppoa kuin mikä ja hyvää tuli.

 Marimekon vihreät servetit sopivat juhannusillalliselle.


Juhannusruusujen sijasta pöydässä oli pioneja. Jälkkäriksi syötiin lettuja hillolla ja kermavaahdolla.

Ruuan lisäksi sauna ja kokko ovat tärkeitä perinteitä. Niin ja juhannustaiat myös! Ei kai ole liian myöhäistä jos vasta ensi yönä laittaa kukkia tyynyn alle?

Ei kommentteja: