12.6.2011

Alku

Uusimmassa Nyt-liitteessä (lempilukemistani 12-vuotiaasta lähtien) oli hyvä "toimittajalta" kirjoitus:
"Ideat syntyvät pakottamuudesta, keskustelusta, hyvästä olosta ja ajasta ajatella. Oikein ajoitettu joutilaisuus on tuotantoväline."
Olen joutilaisuuden puolestapuhuja. Se ei välttämättä ole sama asia kuin laiskuus (paitsi ehkä hieman..). Vaikka makaan sängyllä tai sohvalla tai nurmikolla raukeana kuin lahna, aivoni surraavat ja ajatukseni juoksevat. En siedä kiirettä ja stressiä, nykyajan työelämää.

Kesällä, jolloin mieli lepää auringon paisteessa ja koulukiireet ei stressaa, mieleni täyttyy ideoista ja inspiraatiosta. Eräänä kesäisenä päivänä päätin perustaa blogin. Omaksi huviksi. Blogi tulee olemaan ajatusteni temmellyskenttä. Paikka, jonne tallentaa muistoja, pysäyttäviä, inspiroivia asioita tai ihan vain hömppää. Miltä milloinkin tuntuu. On mukava myös herätellä henkiin aiemmin minulle hyvin rakasta kirjoittamisharrastusta.

Olen aika ylpeä blogin nimestä. Halusin nimeksi kauniin, suomalaisen sanan. Lempi paitsi kuulostaa pehmeältä ja soljuvalta, myös sen merkitys on kaunis. Olen romantikko, jonka mielestä elämässä on tärkeintä (kliseisesti) rakkaus. Lempi on ihanaa! Omia lemmenlurituksia tai parisuhdeanalyysia tuskin tänne kirjoitan, mutta käsittelen lempiasioitani. Vanhoja tuttuja ja uusia tuttavuuksia, kirjoja, kauniita esineitä, ruokaa, sen sellaista. Aloitinhan ensimmäisen kirjoituksenikin kertomalla, että Nyt-liite on lempilukemistani.

Googlen kuvahaulla lempi toi tämän kuvan.

Ei kommentteja: